Näe & koe

Karigasniemi

Kolmen kulttuurin kohtaamispaikka

Hiljennä Karigasniemessä – kolmen kielen ja kulttuurin kylässä

Saamelainen, suomalainen ja norjalainen kulttuuri kohtaavat Saamenmaan sydämessä, kolmen kielen ja kulttuurin risteyksessä Karigasniemessä. Tenonlaakson vilkkaimman yöelämän sanotaan myöskin löytyvän Karigasniemestä. 

Inarijoki laskee Tenojokeen Karigasniemen kylässä tarjoten hyvät mahdollisuudet erähenkiselle retkeilykalastukselle sekä pienemmän joen perhokalastukselle.

Paistunturin erämaa avautuu Karigasniemeltä itään ja Muotkatunturin erämaa lounaaseen. Tunturin äänimaisema on rauhoittava ja näköalat hivelevät silmiä. Sulaojan luontopolku tutustuttaa patikoijan Sulaojan pyhään lähteeseen. Skalonjuovččan polulta taas avautuu panoraamanäkymä Inarijoelle, Karasjoelle­ ja Tenojokilaaksoon.

Karigasniemi sijaitsee aivan Norjan kupeessa. Lähimpään Norjan puoleiseen taajamaan, Karasjoelle, on vain 18 kilometriä. Sieltä löytyvät Karasjoen saamelaismuseo, saamelainen taitelijakeskus ja saamelainen kulttuuripuisto Sápmi. Myös Jäämeri tyrskyää lähellä. Karigasniemestä voit matkata Porsangin vuonolle ja Nordkappiin nauttimaan korkeana kohoavista kiviseinistä ja pohjoistuulesta.

Kesätunnelmia Karigasniemen kylältä

Sijainti

99950Karigasniemi

Keskustele

Anna palautetta