Maastopyöräreitit Utsjoella

Teno360°-maastopyöräreitit tutustuttavat Saamenmaan ikiaikaisiin maisemiin luonnosta löytyviä kulku-uria hyödyntäen. Valitse sopivin reitti teknisen ajotaitosi tai fyysisen kuntosi mukaan. Vaativat nousut tarjoavat haasteen kovakuntoisellekin, kun taas tasaiset ja helppokulkuiset ylängöt jättävät tilaa luonnon vahvasta läsnäolosta ja huumaavasta panoraamamaisemasta nauttimiselle. Joillekin reiteille pääset tarvittaessa autolla hiekkatietä pitkin ylänköalueelle, mistä voit jatkaa suoraan maastoon. Maastopyöräilykausi Utsjoella kestää kesäkuun puolivälistä elo–syyskuulle.

Huomaathan alueen erityisolosuhteet!

Erämaassa liikkuminen vaatii paitsi hyvää fyysistä kuntoa, myös monenlaisia retkeilytaitoja. Tuntureilla lumisade voi yllättää kesälläkin, avunsaanti onnettomuustilanteissakin on useimmiten kaukana ja puhelimen kuuluvuus monin paikoin huono.

Varustaudu aina pahimman varalle, äläkä yliarvioi omaa kuntoasi! Pakkaa mukaasi ensiapuvälineet, ruokaa ja juomaa ja varaudu säätilojen nopeaan vaihtumiseen! Ilmoita reittisuunnitelmistasi majoituspaikkaasi tai tutulle! Aloittelijan on turvallisinta suunnata erämaahan paikallisen oppaan kanssa. Luontoliikuntalajien harrastaja liikkuu luonnossa jokamiehen oikeudella ja omalla vastuullaan.

Reitit ja kartat

Reitit hyödyntävät luonnosta valmiiksi löytyviä kulku-uria. Reiteillä ei ole opastusta maastossa, mutta voit ladata reitin GPS-laitteellesi (gpx). Pidäthän GPS-laitteen lisäksi aina myös kompassin ja kartan mukanasi maastossa! Lisäksi voit tulostaa kartan (1:50 000) ja reittiselostuksen mukaasi (pdf). Maastopyöräreitit on koottu myös painettuun karttaan (1:150 000), jota saa Utsjoen kylätalo Giisásta ja Karigasniemen kylätalo SáivustaTurvallista reissua!

Utsjoen ulkoilukartta