Tulokset avainsanalle kulttuuri

Hae sivustolta

Utsjoen kirkkotuvat

Utsjoen kirkko, pappila ja kirkkotuvat, Pyhän Ulriikan sakasti, vanha hautausmaa ja pihakenttä Mantojärven rannalla ovat Utsjoen kulttuurihistoriallisesti arvokkain kohde.

Hae sivustolta

Maaginen Majatalo

Karigasniemestä löytyy majatalo, jonne kokoonnutaan pöydän ääreen syömään, juomaan ja laulamaan. Ruokailijoita, rupattelijoita ja raikuleitakin riittää.

Hae sivustolta

Päivä porojen parissa

Poronhoitoelinkeino on yhä voimissaan Utsjoella, joka on Suomen ainoa kunta, missä saamelaiset ovat enemmistönä. Taakkaporovaelluksilla pääset kuulemaan tarinoita perinteisestä poronhoidosta.

Hae sivustolta

Kielikylpy Karigasniemessä

Kolmen kielen ja kulttuurin risteyksessä, Karigasniemessä, kielten kanssa eletään sulassa sovussa. Paikalliset eivät kiinnitä huomiota kielen vaihtumiseen saamen, suomen ja norjan välillä – edes kesken keskustelun.

Hae sivustolta

Pyöräillen Saamenmaassa

Pinnanmuodot tekevät Utsjoesta sekä vaativuustasoltaan että maisemallisesti ainutlaatuisen maasto- ja retkipyöräilykohteen. Vanhat urat ja tiet vievät jylhän erämaan luontoon sekä tutustumaan alueen kulttuurikohteisiin.

Hae sivustolta

Karigasniemi

Tenonlaakson vilkkaimman yöelämän sanotaan löytyvät Karigasniemestä – kolmen kielen ja kulttuurin kylästä. Muotkatunturin maisemista nautit vaikkapa kevättalven hangilla ja vaelluksella keskiyön auringossa tai ruskan väreissä.