Tulokset avainsanalle Karigasniemi

Hae sivustolta

Kylätalo Sáivu

Karigasniemen keskustassa sijaitseva kylätalo toimii sekä kyläyhteisön että matkustajien tapaamis- ja käyntipaikkana.

Hae sivustolta

Suomen kaunein tie

Kuten ruuhkakaupungeissa, pitkien välimatkojen Saamenmaassakaan matkaa ei mitata kilometreissä, vaan ajassa. Suomen kaunein tieosuus – Tenontie – ajetaan kuitenkin kelloon katsomatta, maisemista hiljaa nauttien.

Hae sivustolta

Kalastus Tenolla ja Inarijoella

Teno sivujokineen on Euroopan parhaita Atlantin lohen kalastusalueita. Muistathan, että kalastukseen liittyy useita sääntöjä ja lähes kaikki kalastustavat vaativat jonkin kalastusluvan tai -maksun suorittamista.

Hae sivustolta

Maaginen Majatalo

Karigasniemestä löytyy majatalo, jonne kokoonnutaan pöydän ääreen syömään, juomaan ja laulamaan. Ruokailijoita, rupattelijoita ja raikuleitakin riittää.

Hae sivustolta

Kielikylpy Karigasniemessä

Kolmen kielen ja kulttuurin risteyksessä, Karigasniemessä, kielten kanssa eletään sulassa sovussa. Paikalliset eivät kiinnitä huomiota kielen vaihtumiseen saamen, suomen ja norjan välillä – edes kesken keskustelun.

Hae sivustolta

Karigasniemi

Tenonlaakson vilkkaimman yöelämän sanotaan löytyvät Karigasniemestä – kolmen kielen ja kulttuurin kylästä. Muotkatunturin maisemista nautit vaikkapa kevättalven hangilla ja vaelluksella keskiyön auringossa tai ruskan väreissä.