hys.jpgHitaamman elämän puolesta

Vapaa-ajalla yhä useampi meistä arvostaa aikaa ja tilaa olla oma itsensä. Utsjoen saamelaiskylissä on luontevaa hiljentää tahtia – pysähtyä hengittämään vapaasti, haistelemaan luonnosta kumpuavia tuoksuja, syömään suoraan metsästä ja vedestä.

Jäämeren valossa elävänä hehkuva saamelaiskulttuuri kumpuaa tarinoita, nähtävää ja koettavaa jokaiselle juuri tässä ja nyt. Tervetuloa tutustumaan hiljentämisen arvoisiin matkakohteisiin ja vapaa-ajanviettotapoihin!

Hiljentämisen arvoistaRäiskyvät revontulet

Kun on riittävän pimeää ja taivas pilvetön, voit nähdä ihmeellisen valoilmiön. Revontulet matkustavat välkkyen jopa kolmena yönä neljästä Utsjoen talvisella taivaalla.

>> Lue lisää

Räiskyvät revontulet

Pyöräillen Saamenmaassa

Pinnanmuodot tekevät Utsjoesta sekä vaativuustasoltaan että maisemallisesti ainutlaatuisen maasto- ja retkipyöräilykohteen. Vanhat urat ja tiet vievät jylhän erämaan luontoon sekä tutustumaan alueen kulttuurikohteisiin.

>> Lue lisää

Pyöräillen Saamenmaassa
 

Pieniä iloja

Pienet ja yksinkertaiset ilot lipsahtavat meiltä usein ohi. Aina ei tarvitse matkustaa kauas tai sijoittaa suuria summia uusiin harrastusvälineisiin. Päivä pienten ilojen parissa saa niin lapsen kuin aikuisenkin hyvälle tuulelle.

>> Lue lisää

Pieniä iloja

>> Katso kaikki kohteet

Utsjoen palveluesite 2015

Slow Down in Saami Village esite suomeksi

Slow Down in Saami Village brochure in English

Slow Down in Saami Village brochure Deutsch